duminică, 7 martie 2010

M-am intors...nici mort, nici viu !

Salutare tuturor, iata ca am revenit dupa o perioada in care s-au intamplat multe...imi doresc sa ma abtin de la comentariile politice dar nu pot) , in sensul ca n-ai prea multe de spus cand cancerul iti macina corpul...dar...din nou...avem un nou "vechi" presedinte...sper ca v-ati obisnuit cu ideeea....iar daca nu ar trebui sa o faceti.

Dezamagirea anului 2009 : care ca sunt doua =)) ???

1. Neamul romanesc alege din nou, in mod democratic ajutat de sitemele etalon kg si litru : 2 kg de zahar si un litru de ulei.
Morala 1 : N-o sa va ajunga 5 ani de-acum incolo nici daca le consumati cu pipeta.
Morala 2 : cand satrangi din c*r, te c*aci imprastiat mai tarziu si daca n-ai ce manca poate tine o vreme de foame...dar atunci cand il mesteci nu te preface ca e dulce...pentru ca nu este...spor la indurat fratilor, aplecati-va si nu va mai stergeti la gura, pentru ca va veti murdari, din nou mai tarziu.

2. Omul pe care l-am votat si anume Crin Antonescu, ingerul liberal...

Atat de mult l-am apreciat pe acest om, incat dispretul este direct ptoportional.
E la mintea cocosului ca daca ramanea in banca lui cu 20 si ceva la suta peste 5 ani era viitorul presedinte al Romaniei...rivalul Base iesea din cursa, retragandu-se la pensie pe Brigu' Mircea, vrajitul Geoana s-ar fi apucat de golf in chilotei cu manecuta, iar Nastase si-ar fi acceptat in continuare rolul de nepot la DNA , bineinteles al Matusei lui Tamara; Ponta nu se pune decat peste 15 ani cand va deveni major si va fugi de sub aripa bunicutei, matusilor si a unchilor "fermecati" de flacarile violete su cu state vechi in P.C.R. .

Sincer va spun ca nu ar fi avut contracandidat. daca ar fi avut verticalitate, acea verticalitate care m-a magnetizat in emisiunile "Sinteza Zilei" ale lui Gadea. Daca pe atunci avea un roman absolut si anume Ioan Gavrila Ogoranu...cine nu stie cine a fost sa se intereseze...in Marea Confruntare, cand s-a dat cu flacarica sfantului Aliodor, si-a gasit un alt model : Tudor Chirila...fara suparare Tudore, dar tu nu esti nici macar modelul tau ! Raul era pe jumatate, daca in spatele D-lui Antonescu, printre sustinatori nu s-ar fi aflat Dl. Neagu Djuvara...repet cautati pe "Goagal", daca n-ati trecut pe la scoala. Dar dupa infrangere, Dl. Antonescu a sarit fuguta sa faca pactul cu Geoana <<"wake up people">> astia au pielea mai groasa decat bocancii mei !...atat de groasa incat n-o sa-i mai "domnesc" ci am sa-i tutuiesc.
Pai sa vada Mai Marele Maniu, mort in puscariile comuniste secera si ciocanul pe brat de liberal...cum s-ar simti ???...unde e Antonescule deviza "Prin noi insine !"??? a plecat la drum de seara, cu Dama de violet ???

Destul despre lepre ! sa trecem la lucruri serioase cum ar fi vietile noastre si anume :

Pana cand si cat mai inghitim, ce planuri de viitor mai avem ? Mai suntem o natie, mai suntem un popor ? In afara de goana dupa bani, mai exista altceva in vietile noastre ? Suntem multumiti cand incheiem o zi si ne afundam capul pe perna ? De ce suntem singuri ? De ce nu suntem uniti ? De ce nu ne pasa ? De ce zacem cuprinsi de lene ? De ce nu spunem ce avem pe suflet si preferam sa tinem in noi, sa ne mistuie focul pe dinauntru ? Unde e memoria si constiinta nationala ? Unde vom ajunge ? Ce avem cel mai de pret ? Ce-i invatamn pe copii nostrii, ce transmitem mai departe ? Nu cumva la 1918 am aparut intamplator si in maxim 100 de ani aceasta intamplare se va rescrie ? Mai avem vreo sansa ? De ce nu traim dar nici nu murim ? Unde sunt oamenii ? Unde e verticalitatea ? Unde e esenta ? Unde e valul de oameni care timp de secole s-au ridicat sa apere libertatea, suveranitatea, indivizibilitatea ? Unde este vocea si cuvantul, nu mai stim sa le folosim ? Unde e sclipirea, unde e inteligenta ? Unde e modelul, demn de urmat si exempul ?
Unde suntem noi ? Mai suntem in acest joc ?

Eu pot raspunde la aceste intrebari care ma macina in fiecare zi, ca feed-back la ce vad si ce traiesc...dar oare ni le punem toti ? De ce nu ? sa nu fie prea tarziu cand va veti trezi si veti pierde si putinul ce a mai ramas !

In tot acest timp, am realizat ca omul puternic este omul singur...dar mie imi trebuie o haita sa-mi duc planul pana la capat...o haita de masculi si femele alfa, cu care sa construim o Noua Era ! Astept cu interes pararerile voastre si mai ales sa va alutarati haitei mele ! Nu uitati sa votati, macar aici va fi pe bune...

5 comentarii:

  1. Spiritul de camaraderie a murit. Au avut grija niste profitori din 1945 incoace sa ne faca sa ne autocompatimim si sa ne creeze teren pentru conflicte. Tot de atunci, dar altii, au avut un si mai mare pas sa distruga elitele pe care le-am avut pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Pe vremea aceea, aceste elite se formau la Paris, Viena sau Berlin. Acum parca exista niste portavoci in media, care propovaduiesc ideea ca noi romanii oricum nu avem nici o valoare si ca oricum este istorie ceea ce s-a intamplat in trecutul mai mult sau mai putin indepartat al Romaniei. Adica inca de pe vremea cand aveam acea constitutie din 1923, cu acea monarhie constitutionala. Pe atunci venea lume din afara tarii noastre pentru a munci in Bucuresti spre exemplu, nu ca acum cand situatia a facut ca toti cei care au valoare sa plece peste granite, la mai bine. Se stia unde suntem si catre ce ne indreptam. Acum, dupa 20 de ani de democratie, se simte si vede cum este situatia politica din tara. E de ajuns sa va uitati un pic la tarile Europene unde exista monarhie constitutionala. Vedeti vreo criza politica acolo? Vedeti saracia de la noi din tara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Superficialitatea merge mana in mana cu ideea ca omul este judecat dupa aparente. Unei anumite parti a populatiei ii place sa se joace. Sa se joace si sa flirteze cu nervii si cu sufletele oamenilor, cu increderea fraierilor care inca mai poseda un pic de coloana vertebrala in ei. E bine sa te crezi destept, e bine sa ai ultimul cuvant, indiferent daca e vorba de o ineptie sau de altceva ce tine elucubrant. E bine sa fi tzatza. Stiti cam cum arata o tzatza d-asta pentru mine? E acea femeie in floarea coceanului, care poarta un capot de seara si care are bigudiuri alandala prin par si care tine un tigaret in coltul gurii. De obicei ea are ultimul cuvant si dupa o anumita ratoiala, afirma ceva de genul: Bah, ce i-am zis-o lu’ ala!

    RăspundețiȘtergere
  3. Observ o oarecare neobrazare din partea unor tineri, sau mai tineri decat mine, care incearca sa scoata capul in perioada asta aspra a tranzitiei. Nu stiu cum sa o iau, e vorba de un fel de frustrare sau mai degraba de niste lucruri ce tin de cei sapte ani de acasa. Eu cred ca este vorba in principal de prima cauza. Sunt niste perioade mai ambigue, iar tinerii au mari greutati in a-si gasi propria identitate. Lumea asta a acumulat indeajuns de multa grandomanie, pentru a fi indiferenta si snoaba fata de cei care au mai putin. Este o caracteristica generala, insa eu am incercat sa gasesc o explicatie acestui caz particular.

    RăspundețiȘtergere
  4. Banii nu aduc fericirea. Oamenii care au niste hobby-uri benefice, cei care incearca sa se autodepaseasca sau cei care au o educatie puternica, inclusiv cei sapte ani de acasa, nu pun pe primul plan partea materiala. Si cunosc cazuri de personalitati care intorc banii cu lopata, oameni care au avut noroc din punctul asta de vedere si care au ramas inca la stadiul de persoane retrase intre cartile lor tehnice sau de beletristica.
    Imaginati-va o lume fara bani. Nu sunt adeptul revenirii noastre inapoi la radacini sau ”back to the primitive” cum spun cei de la Soulfly. Trocul nu cred ca mai e o solutie, desi legile acelea nescrise care dominau perioadele acelea de timp, erau mai respectate decat acum. Imaginati-va o lume unde exista servicii care se ”platesc” fara aceste hartii sau ca lumea in care traim va fi fara razboaie. Caci razboaiele, se stie in istoria noastra mai mai mult sau mai putin recenta, au fost finantate de catre niste cercuri financiare, care au dorit sa aiba niste beneficii restranse de grup. Inclusiv nazistii se zice ca ar fi fost finantati de catre bancile lui Rothschild sau Rockefeller. Suna ciudat nu?
    A.D.N.-ul este unul dintre cele mai importante elemente din materia umana. Imaginati-va niste clone care au A.D.N.-ul aproape perfect si care ar putea lucra in cercetare doar pentru noi, astia multi, pentru a atinge niste tinte tehnologice, acum aproape de neatins. Numai asa apare progresul. Explorarea lumilor noi sau calatoriile in spatiu si timp vor veni ca o evolutie fireasca.. Da, este o solutie sa cautam alte planete pentru a fi populate, fiindca planeta aceasta este suprapopulata, iar mijloacele actuale economice nu fac decat sa distruga mediul incojurator.
    Imaginati-va ca exista un computer care va creeaza holospatii, va da de mancare pentru a va satisface nevoile si pentru a nu avea grija zilei de maine. Lucrul asta va face sa studiati mai mult si sa va uitati mai mult in jurul vostru.
    In momentul de fata, cautariile se fac doar in functie de bani. Friedrich Nietzsche a fost un cautator al adevarului, un om care a incercat sa gaseasca o logica in latura spirituala a omului. Imaginatia umana a depisit orice asteptare, vezi Star Trek sau scrierile lui Isaak Asimov. Si culmea este ca o parte din ceea ce au scris ei, acum s-a infaptuit. Problema este ca aceast progres tehnologic s-a facut doar dupa criterii financiare. S-a facut, ca sa fiu mai exact, doar ca armele de distrugere in masa sa fie mai fiabile si mai puternice.

    Iata inca un motiv pentru care revin la bani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie! Tînără mireasă, mamă cu amor! Fiii tăi trăiască numai în frăţie Ca a nopţii stele, ca a zilei zori, Viaţă în vecie, glorii, bucurie, Arme cu tărie, suflet românesc, Vis de vitejie, fală şi mîndrie, Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

    Mihai Eminescu

    RăspundețiȘtergere