miercuri, 16 iunie 2010

Medusa - Fata lu' tata !



Fata imi aduce aminte de o colega din gimnaziu, care avea trac atunci cand profa de romana o desemna sa-si citeasca comentariul literar la opera X.
Trebuie sa recunosc ca freza ei mortala si "demna" de pozitia pe care o ocupa in cadrul instutiei Europene .
Colega mea, probabil ca nici acum nu a depasit acea stare, dar nu o "arde" pe la Parlamentul European citind discursuri sacadate dupa o noapte de "ciufuleala" prin cluburile din Bruxelles.

Imi aduce aminte de fetele de la Vama Veche, cu care "destupam" pe tren la intoarcere o sticla de vodca si care atunci cand isi scarpinau "peruca" adunam material pentru clepsidra, bun si la tencuit.
N-am nici o problema, nu sunt un conservator de fel, sau vreun baiat de Dorobanti care se uita in oglinda cand se c@c@, dar totul are o limita, mai ales cand ocupi o asemenea pozitie.

Durerea de buc@ stanga se pare ca e boala de familie si in timp ce ne bagati foamea pe usa ne mai luati si la misto.
In concluzie judecand dupa reprezentanti, acest popor e pilaf sau varza cu carne ?
Incercati sa eliminati carnea din meniu...va fi o amintire...dar poate vom trece la canibalism, cine stie ?La cati gusati stiu, care ne "sug" de-atatia ani, va garantez ca nu vom muri de foame.

Dragilor dupa ce dati b@sin@ de dimineata si plecati sa va asezati in fotolille care va maseaza hemoroizii, fiti vigilenti la drum si voi si toti copoii vostri, ca stiu multe milioane care nu va mai suporta si ar fi dispusi sa umple cu voi congelatoarele ramase goale de pe timpul raposatului vostru nas politic.

Mai jos niste asemanari cu fata lu' tata, toate amintiri ale mentalului colectiv.

"Medusa a fost în mitologia greacă fiica monstruoasă a lui Phorcys şi a lui Ceto şi una dintre gorgone, singura care este muritoare dintre cele trei. Privirea sa putea transforma pe orice muritor în stană de piatră. Există un mit care spune că Medusa fusese la început o fecioară frumoasă.

A desacralizat templul Atenei culcându-se în el cu Poseidon.


Furioasă, Atena a preschimbat părul Medusei în şerpi vii.

Medusa a fost ucisă de eroul Perseus cu ajutorul Atenei şi al lui Hermes. A ucis-o tăindu-i capul şi dându-i-l Atenei, care l-a întipărit pe egida ei, purtată drept platoşă.

Din corpul neînsufleţit al Medusei au răsărit gigantul Chrysaor şi calul înaripat Pegas, fiul său cu Poseidon.

'Medusa nu era singura gorgona muritoare. "


"Somnul ratiunii naste monstri !"
Francisco Goya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu