vineri, 21 mai 2010

Asasin comunist decorat cu Ordinul Virtutatea Militara !

Pe 26 aprilie 2010, Traian Basescu semna decretul prezidenţial 448 :
"Presedintele Romaniei decreteaza: Se confera Ordinul Virtutea Militara în grad de Cavaler, cu insemn pentru militari: domnului sublocotenent în retragere Homostean Ioan George".

Pe zi ce trece stau si ma intreb : "Cat cacat mai putem inghiti si pana cand ?".
Tovarasul George Homostean fost sef al Militiei si Securitatii, in afara de faptul ca nu a fost condamnat pentru crimele executate in mod direct si din ordinul sau, isi plimba relaxat hoitul umflat de pensia grasa in libertate si primeste cea mai inalta distinctie militara pe timp de pace.

Nu se intampla in Cuba ci in tara Tovarasului presedinte Basescu, care a initiat in Parlament mascarada condamnarii comunismului, concomitent cu votarea Legii Lustratiei contestata de P.S.D.
Legea Lustratiei sustinea limitarea temporara a accesului la unele functii si demnitaţi publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist.

Homostean, condamnat la 10 ani de inchisoare de Inalta Curte pentru asasinatele din operatiunea “Autobuzul”, a fost gratiat de Ion Iliescu si acum decorat de Traian Basescu.
Acesta a ocupat functia de ministru de Interne in urmatoarele perioade:
  • 5 septembrie 1978-30 martie 1979
  • 30 martie 1979-29 martie 1980
  • 29 martie 1980-21 mai 1982
  • 21 mai 1982-28 martie 1985
  • 29 martie 1985-5 octombrie 1987

Iata doua dintre "realizarile" sale care pot fi dovedite si au constituit proba in proces :

  • 1981 "Actiunea Autobuzul" - 6 morti din randul civililor si 3 "teroristi" care deturnasera un atobuz pe ruta Hateg-Timisoara cu intentia de a parasi Romania prin Iugoslavia.
  • 1985 asasinarea in arestul Militiei Bucuresti, a disidentului anti-comunist Gheorghe Ursu pentru "vina" de a fi tinut un jurnal".

Pe langa cei enumerati mai sus mai sunt mii de morti, dusmani ai Statului Comunist care s-au "sinucis" prin beciurile Militiei si ale Securitatii sub acest "dirijor" al "Orchestrei Funebre".

In doua zeci de ani de la caderea Comunismului, nu avem securisti sau tortionari condamnati, ba mai mult ei au fost reabilitati si ocupa functii cheie in Sistem, fiindu-ne prezentati ca niste eroi ai Neamului Romanesc.

Securitatea nu a servit niciodata Patria, ci interesele activistilor de partid si a conducatorului suprem. Timp de 40 de ani a reusit sa extermine elitele poprului roman si orice sentiment nationalist, a instaurat rusificarea, comunismul si l-a mentinut in forma in care am cunoscut-o si pe care o cunoastem mascat si astazi.

Tovarasul George Homostean este unul dintre cei condamnati in Raportul Final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, condusa de profesorul si politologul Vladimir Tismaneanu - pagina 631 - :

"Miniştrii de Interne şi şefii Securităţii au fost cu toţii soldaţi fideli ai partidului. Cei mai mulţi au fost ei înşişi activişti de partid, înainte de a lucra în Securitate. Să-i menţionăm aşadar pe cei responsabili, ca demnitari ai aparatului represiv, pentru ceea ce s-a petrecut vreme de peste patru decenii în România, pentru sutele de mii de morţi şi deportaţi: Teohari Georgescu, ministru de Interne implicat în luarea puterii şi instituirea regimului de teroare în masă, precum şi adjuncţii săi Vladimir Mazuru şi Marin Jianu; Emil Bodnăraş, şef al Serviciului de Informaţii care a jucat un rol cheie în terorizarea populaţiei între 1945-1947; Pintilie Bodnarenko (Pantiuşa), spion sovietic, primul şef al Securităţii; Alexandru Nicolschi (Grünberg), mâna dreapta a lui Pintilie, organizatorul sistemului concentraţionar din România stalinizată; Alexandru Drăghici, succesorul lui Teohari Georgescu; adjuncţii săi, în diverse perioade, Ladislau Ady, Aurel Stancu, Vasile Negrea, Ion Vinţe, Grigore Răduică, Ionel Gal; Cornel Onescu (succesorul lui Drăghici); Ion Stănescu, Gheorghe Homoştean, Teodor Coman, Emil Bobu, Tudor Postelnicu, Iulian Vlad. Aceştia, la rândul lor, au lucrat direct cu secretarii CC şi şefii de secţii ale CC al PCR, responsabili cu coordonarea organelor represive: Iosif Chişinevschi, Mirel Costea, Alexandru Moghioroş, Nicolae Ceauşescu, Petre Lupu, Vasile Patilineţ, Virgil Trofin, Iosif Banc, Ion Coman, Emil Bobu, Constantin Olteanu. Activităţile Securităţii pe plan extern au avut de asemenea loc sub directa îndrumare a partidului".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu