joi, 13 mai 2010

Vocile tremurande isi cersesc drepturile castigate prin sudoare timp de zeci de ani !

Sistemul pseudo-capitalist loveste in familie, celula de baza a unei societati sanatoase ! Primii care ies in strada sunt pensionarii, caci copii si nepotii lor sunt prea ocupati sa guste din "fructele" ramase pana la decaderea capitalismului.
Tinerii din ziua de azi nu mai au "oua" sau nu le pasa de cei care i-au sters atatia ani la cur, zabovind zile-ntregi la cozi pentru a umple o butelie sau pentru a cumpara o punga de tacamuri pe timpul lui Ceausescu ???

Supravietuitorii Comunismului, parintii nostri, acum pensionari ar trebui sa primeasca o pensie speciala ca urmare a supravietuirii in conditiile crancene din acele timpuri, dar nu se intampla asa ci li se taie din pensia pentru care au cotizat, pentru inceput 15 procente, la care mai adaugam inflatia, majorarea tutoror taxelor si impozitelor si in scurt timp majorarea T.V.A. .
Unii dintre ei vor trai mai prost , altii de doua ori mai prost, altii nu vor mai trai deloc. Majoritatea pensiilor sunt mult sub limita existentei, din care nu-si vor putea achita nici macar intretinerea, fara sa mai vorbim de mancare si medicamente.

In tot acest timp restul conationalilor nostri (mai ales cei din mediul privat) privesc gandindu-se ca nu vor fi loviti de noile masuri.
Jugul impus de FMI, asa-zisilor guvernanti infruptati din contracte ce au ruinat Statul are rolul sa falimenteze o tara intreaga, putinul ce a supravietuit cu greu pe parcursul crizei .
Da dragilor nu am gresit cand am spus ca masurile au fost impuse de F.M.I. si mi se pare corect ca cel care iti umple buzunarul sa-ti impuna cum sa-i gestionezi, numai ca la noi buzunarul s-a golit repede, banii disparand subit in perioada campaniei electorale.
Banii in caz ca ati uitat au fost imprumutati in 2009 si aveau rolul sa acopere deficitul bugetar, inclusiv salariile bugetarilor si pensiile de pe tot parcursul anului 2010.
Iata ca la nici jumatate de an am ramas in curul gol. Cum asa ???

Cu totii vom suferi dupa urma acestor masuri. Cine isi inchipuie ca va scapa se inseala amarnic si va ramane surprins de "blitz-ul" falimentului personal.
Eu am lucrat in sistemul capitalist timp de 7 ani si stiu foarte bine ce inseamna sa mentii un echilibru intre venituri si cheltuieli, in care orice dezechilibru poate fi prevenit din timp si intampinat cu masuri.
Ceea ce vreau sa spun este ca masura porcilor de a taia in carne vie, nu este o masura decat de moment, va urma in mod sigur in cateva luni cresterea T.V.A. pe langa masura deja luata de maximizare a taxelor si impozitelor.

Broscoiul de apa sarata in disputa lui cu Tariceanu, urla in 2007 sa crestem salariile profesorilor desi nu era o masura sustenabila...iata ca acum se taie in carne vie.
Cine avea dreptate atunci ?
Acelasi
broscoi in 2008-2009 ne spunea ca in Romania nu e criza, apoi s-a razgandit, tipic nu ?
Acum incalca Constitutia si face treaba premierului
<-Jupane iti doresc sa ai soarta lui Ceausescu ! ca de Boc cel mic avem grija sa-l spanzuram cu cravata de pionier ... Nu-i asa sefu ? >
Timp de 2 ani ati tocat banii cu Guvernul vostru de impotenti, fara sa puteti agrea un plan de masuri reale, nu ati pus decat bete-n roate ce ne amintesc de perioada fanariota.

Loviti in pensionari, loviti in populatia activa, loviti in copii...ce-o sa mai gestionati la final...o ruina, o amintire, o simpla colonie, un Stat pe hartie ?
In Polonia si Cehia Guvernul a adoptat masuri menite sa ajute mediul privat, caci existenta si supravietuirea lui invarte rotitele din sistemul de colectare a fondurilor la buget.
Aceste sunt masuri...existi cotizezi, iti e bine, ne e bine.

Pentru cei care se taraie in mediul capitalist si au impresia ca nu vor suferi de noul jug fanariot, incercati sa va puneti mintea la contributie : daca produci si vinzi gogosi la colt de strada iar bugetarul si pensionarul nu-si mai permite acest lux, o sa supravietuiti ?
Daca prestezi service IT la patronul tau infect si se desfiinteaza 100 de posturi intr-o institutie bugetara, adica 100 de PC-uri, ce-o sa mai intretineti?

Mai jos un mic colaj video cu cei care au muncit in frig pe perioada industrializarii Romanie in fabrici si uzine, care dupa program stateau la coada la lapte, la paine, la portocalele si bananele disponibile doar in Ajunul Craciunului, la butelii, la "adidasii" pentru piftie, la tacamurile de trista amintire, la ratia de ulei si de zahar.
Sunt parintii tai, sunt bunicii tai si nu merita sa-si cerseasca dreptul pentru care au cotizat zeci de ani, intr-o perioada in care nu te puteai vaita sau critica sistemul...
"E meritul lor ca existi acum, sanatos si educat, incearca sa nu uiti asta !"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu